Template by:
Free Blog Templates

Thursday, 8 April 2010

Cara masukin gambar dalam postingan

warning : artikel ini dikususin buat blogger newbie,buat para senior ini pasti udah super basi, tapi berhubung cuma ini yang gua bisa jadi jangan diketawain ya.Kn gak da salahnya berbagi ilmu,tul gak
artikel ini gua buat berdasarkan pengalaman gua sendira waktu pertama bikin artikel blog.Gua sempet bingung gimana cara masukin gambar buat postingan. Akirnya solusi lagi2 dateng dari mbah gugel (berati gua cucunya gugel dunk ).Setelah browsing sana sini akirnya gua tau bahwa semua dibuat dengan kode html, gua gak akan jelasin panjang lebar tentang kodenya karena sebenernya gua juga gak ngerti, halah .Tapi sederhananya gini.Kode itu dibuat agar ada saling pengertian (ceile kek org pacaran aja) antara user/manusia n kompi.Sebenere ada banyak kode n yang dibutuhin buat masukin gambar adalah
(IMG SRC="alamat web gambar")
misalnya kita mau masukin gambar

gambar ini beralamat di http://images1.fanpop.com/images/image_uploads/Naruto-Uzumaki-uzumaki-naruto-964976_692_659.jpg
maka kamu ketik (IMG SRC="http://images1.fanpop.com/images/image_uploads/Naruto-Uzumaki-uzumaki-naruto-964976_692_659.jpg")
trus ada lagi gambar yang dibuat sebagai link ke halaman web lain,misalnya kayak gini

gambar itu beralamat http://www.effiharyanti.com/wp-content/uploads/2007/09/naruto.jpg sedangkan link yang dituju http://pitiq.wen.ru/app/.Maka kita pake rumus kombinasi A HREF dan IMG SRC.Cara tulisnya kayak gini
(A HREF="alamat web yang dituju")(IMG SRC="alamat web gambar)(/A)
jadi kode htmlnya kayak gini
(A HREF="http://pitiq.wen.ru/app/")(IMG SRC="http://www.effiharyanti.com/wp-content/uploads/2007/09/naruto.jpg")(/A)
selamat mencoba
nb:
1.Sori klo cara ngejelasinya agak berantakan
2.Tanda () diganti (<>) dalam contoh diatas cuma biar gak eror.

9 comments:

Anonymous said...

Hi it's me, I am also visiting this website on a regular basis, this web page is genuinely good and the visitors are truly sharing good thoughts.

Here is my website - fifiti.com.br

Anonymous said...

I think the admin of this website is genuinely working hard in support of his site, for the reason that here every material is quality based material.


Look into my web page; www.videopuls.no

Anonymous said...

I think the admin of this website is genuinely working hard in support of his site, for the reason that here every material is quality based material.


Here is my weblog; www.videopuls.no

Anonymous said...

Very shortly this web page will be famous amid all blog
users, due to it's pleasant articles

Review my website - ex really

Anonymous said...

There's certainly a great deal to know about this topic. I like all of the points you've made.


my web page: cold sore cure

Anonymous said...

Nice post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon everyday.
It's always exciting to read through articles from other writers and use a little something from other websites.

Visit my page: agoda review

Anonymous said...

Hey there would you mind stating which blog platform
you're using? I'm looking to start my own blog in the near future but I'm having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm
looking for something unique. P.S Apologies for getting off-topic but I
had to ask!

my blog post; http://mysticmarcella.com/wiki/index.php?title=User:Kurt13Q

Anonymous said...

Wow that was strange. I just wrote an extremely long comment but
after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that over again.
Anyway, just wanted to say fantastic blog!

Also visit my homepage: to get your ex girlfriend

Anonymous said...

This information is priceless. Where can I find out more?


Here is my web blog http://www.jobwebby.com/node/267/